Saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız yanlış besleniyor olabilirsiniz

Posted by

Saç Sağlığının Beslenme İle Direkt İlişkisi Olduğunu Belirten Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun’dan Öneriler

Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, saç dökülmesi konusunda dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı. Saç sağlığı için düzenli ve dengeli beslenmenin önemine vurgu yapan Dursun, “Saçlarınızın kökten uca güçlenmesi için vitamin ve mineral açısından zengin besinleri yeterli miktarda tüketmelisiniz” dedi.

Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, beslenme alışkanlıklarının saç sağlığı üzerindeki etkisini vurgulayarak saç dökülmesini önlemek için yumurta ve kırmızı et gibi besinlerin önemine dikkat çekti.

“Saç dökülmesine sebep olabilecek faktörler arasında tiroid hastalıkları, kansızlık, sistemik hastalıklar, yetersiz protein alımı, hormon dengesizlikleri yer alıyor” diyen Dursun, beslenme alışkanlıklarının saç dökülmesine etkisine değindi.

Dursun’un önerdiği saç dökülmesini engelleyen besinler arasında şunlar yer alıyor:

  • Yumurta: Günlük bir adet yumurta tüketimi önerilir. Yumurta kaliteli bir protein kaynağıdır.
  • Kırmızı Et: Demir eksikliği saç dökülmesini hızlandırabilir. Bu nedenle demir içeriği yüksek kırmızı et tüketimi önemlidir.
  • Balık: Omega3 yağ asitleri içeren balık tüketimi saç sağlığını destekler.
  • Kabak Çekirdeği: Çinko içeriği saçları besler ve dökülmeyi engeller.
  • Avokado: E vitamini ve B grubu vitaminleri içeren avokado saçları besler.
  • Tatlı Patates: A vitamini deposu olan tatlı patates saçlara parlaklık kazandırabilir.
  • Badem: Günlük bir avuç badem tüketmek saç dökülmesini önlemede yardımcı olur.
  • C Vitamininden Zengin Meyveler: Günde en az 2 porsiyon C vitamini içeren meyve tüketimi saç sağlığını destekler.
  • Tam Tahıllar: B kompleks vitaminleri içeren tam tahıl tüketimi saç dökülmesini azaltabilir.
  • Chia Tohumu: Lif, protein ve sağlıklı yağ asitleri açısından zengin olan chia tohumu saç sağlığı için faydalıdır.

(BÜLTEN)

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir